Ce a uitat Ludovic Orban? Sa-si dea demisia din toate functiile publice pe care le detine, asa cum a promis in emisiunea moderata de Mihai Gadea la Antena 3, la scurt timp dupa producerea accidentului in care ministrul transporturilor a lovit usor o tanara pe trecerea de pietoni si apoi a intrat furtunos in masinile parcate pe trotuar.
"Daca se dovedeste ca accidentul meu s-a soldat cu vreo victima, imi voi da demisia din toate functiile publice", declara sigur pe el Orban. Dupa mai bine de o luna de cercetari, procurorii au decis sa inchida cazul prin neinceperea urmaririi penale pentru ministrul trubadur. Numai ca, surpriza, rezolutia procurorilor vorbeste in repetate randuri de victima Simona T., fata acrosata de masina ministrului chiar pe trecerea de pietoni.

Citand dintr-o decizie a Sectiilor unite ale instantei supreme, procurorii apreciaza, practic, ca minora peste care Orban a dat cu masina pe trecerea de pietoni este victima a accidentului, dar nu poate avea calitatea juridica de victima, intrucat a fost doar usor lovita. Mai pe romaneste, Orban a lovit-o pe fata, dar nu poate fi acuzat, intrucat loviturile cauzate nu au fost grave.Numai ca Orban nu a declarat niciodata public cum ca ar fi lovit-o, chiar si usor, pe Simona. El a declarat cu o convingere demna de cauze mai bune ca nu a lovit pe nimeni. Or, procurorii spun cu totul altceva, si anume ca Orban a lovit-o pe fata.


Tot procurorii scriu, negru pe alb, ca Simona si tatal ei au mintit atunci cand au declarat ca fata a cazut pe scari si ca nu a avut nicio legatura cu accidentul ministrului liberal. De asemenea, se afirma ca Simona a fost lovita la genunchi de masina condusa de demnitar, iar la cotul mainii drepte - care ulterior i-a fost si pus in ghips - in caderea pe trecerea de pietoni provocata tot de impactul cu masina lui Orban.
Mai mult, procurorii precizeaza ca exista patru martori care au vazut accidentul, dar unul singur a specificat ca a putut observa clar momentul in care Orban a dat cu masina peste o fetita ce traversa strada pe trecerea de pietoni, relatand anchetatorilor in detaliu momentul impactului si modul in care fata a fost atinsa de Orban, cu botul si oglinda masinii.

Ministrul transporturilor n-a suflat o vorba despre toate aceste lucruri si tocmai de aceea semnele de intrebare legate de corectitudinea sa se inmultesc pe zi ce trece. De ce a mintit? Nu vom sti probabil niciodata cu adevarat. Dar daca mai are un dram de onoare, demisia ar trebui sa fie ultimul gest al ministrului Liberal Ludovic Orban. Numai ca, din nefericire, traim in Romania, iar demisia de onoare este "rara avis" in politica damboviteana. Cu certitudine, Ludovic Orban nu va face exceptie de la regula.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.