Directorul general al Postei Romne, Dan Mihai Toader, a fost chemat luni la DNA pentru a i se comunica faptul ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru abuz in serviciu.
Toader are calitatea de invinuit in dosarul in care sunt cercetati si fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy. La iesirea de la DNA, Toader a declarat ca, alaturi de el, au mai fost pusi sub acuzare si alti doi colegi, tot directori, precum si un anume judecator, Cuzuc, care ar fi avut legatura cu o sentinta data intr-un proces al Postei Romane.

Procurorii anticoruptie il acuza pe directorul Postei intr-un dosar (nr. 240/P/2007) referitor la asocierea companiei Posta Romana cu un grup de firme in vederea realizarii unui proiect imobiliar pe Calea Victoriei din Bucuresti. Dosarul “Posta Romana” ii vizeaza, in principal, pe fostul ministru liberal al justitiei, Tudor Chiuariu, si pe fostul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Nagy Zsolt (UDMR), intre decembrie 2004 si iunie 2007. Cei doi au semnat hotararea de Guvern (HG 377/2007) prin care a fost aprobata asocierea. La 18 septembrie 2007, DNA a cerut aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale fata de cei doi demnitari, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, avand ca urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul. DNA preciza ca cercetarile presupun si verificarea imprejurarilor emiterii HG 377/2007, respectiv a notelor de fundamentare emise de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Justitiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.