Un europarlamentar conservator britanic este amenintat cu excluderea din grupul conservator din Parlamentul European pentru ca a comparat metodele presedintelui german al institutiei, Hans-Gert Poettering, cu metodele lui Hitler, informeaza NewsIn.

Criticand modul in care isi interpreteaza Poettering prerogativele de presedinte al Parlamentului, Daniel Hannan a declarat ieri ca ar fi "aproape tentat sa il compare cu Emaechtigungsgesetz din 1933", legea care l-a facut pe Hitler atotputernic.

"Dar cred ca ar fi disproportionat si poate putin grosolan fata de presedintele nostru, care este un democrat si un om cumsecade", a adaugat el.

Declaratia sa a fost denuntata imediat ca "inacceptabila" de presedintele grupului PPE-DE Joseph Daul, care a anuntat demararea unei proceduri de excludere a britanicului. Poettering este si el membru al grupului PPE-DE.

Presedintele german al grupului socialist a mers mai departe, cerandu-i liderului Partidului Conservator din Marea Britanie, David Cameron, sa il excluda pe Daniel Hannan din partid, potrivit unui comunicat al PSE.

"Compararea presedintelui Poettering cu Hitler este absolut rusinoasa", a continuat socialistul Richard Corbett.

"Nu este o chestiune de libertate de exprimare, ci doar de a sti daca el si altii au dreptul absolut de a amana procedurile din Parlament, daca asa doresc", a adaugat Corbett.

Protestul lui Hannan se referea la o decizie doptata ieri in plen, care ii acorda presedintelui PE dreptul de a ignora cererile de vot cu apel nominal atunci cand considera ca aceastea nu au alt scop decat de a amana adoptarea unor documente.

La sesiunea plenara precedenta, in ianuarie la Strasbourg, grupul eurosceptic IND/DEM a cerut apel nominal pentru fiecare vot, pentru a protesta fata de ratificarea Tratatului de la Lisabona pe cale parlamentara si nu prin referendum in aproape toate statele membre.

"Nu l-am comparat pe Poettering cu Hitler, nici macar nu am folosit numele lui Hitler", s-a aparat europarlamentarul britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.