ONG-urile sustin intentia ministrului Mediului, Attila Korodi, de interzicere a vinatorii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
“Vinatoarea este un punct fierbinte de mare presiune financiara pentru Delta Dunarii, aidoma pescuitului industrial. Se incearca de patru ani interzicerea vinatorii sau a pescuitului industrial in aceasta rezervatie de patrimoniu mondial. Dar cui credeti ca-i pasa ca Delta este rezervatie sub egida UNESCO sau sit RAMSAR?! Pentru administratie si clientii ei, acestea sint cuvinte de pe alta planeta. Milioanele de euro si spagile consilierilor si ale directorilor locali sint realitati palpabile mai atare decit Ministerul Mediului sau decit chiar primul-ministru! Doar n-o sa credeti ca potentatii politico-financiari o sa se impiedice de-o harta a Deltei sau de-un guvernator p'afarist numit acolo pe criterii de algoritm politic?! Sa fim seriosi!”, a replicat Liviu Mihaiu, presedintele ,,Salvati Dunarea si Delta''. Si organizatia Greenpeace a reactionat la faptul ca autoritatile Deltei lasa liber la vinatoare in rezervatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.