Romania va avea, pentru prima data din 1989 pana in prezent, propriul stand la European Film Market, organizata in cadrul festivalului de film de la Berlin, ce va avea loc in perioada 7-17 februarie, anunta Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, informeaza NewsIn.

Standul romanesc de la Berlin vine la doi ani dupa ce Romania a avut primul stand propriu la festivalul de la Cannes, iar misiunea organizatorilor, Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) este aceea de a oferi informatii despre activitatile cinematografice din Romania. APFR a editat si doua cataloage, Romanian Films, o colectie a filmelor romanesti din ultimii trei ani, si Shooting Romania, o brosura ce contine informatii utile celor care vor sa filmeze in Romania.

Romania este reprezentata in programul festivalului de la Berlin de doua scurtmetraje, "Tarziu" de Paul Negoescu si "O zi buna de plaja" in regia lui Bogdan Mustata, selectate in competitia oficiala. De asemenea, producatorul de film Ada Solomon este membru in juriul competitiei de scurtmetraj, informeaza NewsIn.

Totodata, doua proiecte romanesti participa la piata de coproductii de la Berlin, una dintre cele mai importante din lume. Proiectul filmului "Periferic", regizat de Anatol Regintovshi, dupa un scenariu de Cristian Mungiu si Ioana Uricariu, produs de Saga Film si aflat in faza de casting, va fi prezentat la Berlin, la fel si cel mai recent proiect al regizorului Cristi Puiu, "Aurora", produs de Mandragora Film.

O alta prezenta romaneasca in festival este actrita Anamaria Marinca, aleasa in programul Shooting Stars al festivalului, care promoveaza tinerii actori europeni si le faciliteaza intalnirea cu actori consacrati, regizori sau agenti de casting si producatori de renume. Marinca apare in filmul lui Cristian Mungiu premiat cu Palme d'Or "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", dar si in cel mai recent film al lui Radu Muntean, "Boogie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.