Premiile Academiei Americane de Film, ajunse la cea de-a 80-a editie, si-au anuntat nominalizatii din acest an ieri, 22 ianuarie.

Si desi am ramas cu un gust amar din cauza ca mult premiatul film al lui Cristian Mungiu nu se afla pe aceasta lista, ne facem datoria si vi-i prezentam pe cei pe care juriul i-a considerat a fi suficient de buni pentru a candida in cursa pentru mult ravnitele Oscaruri. Ceremonia de decernare premiilor este programata pentru 24 februarie, insa inca nu se stie daca nu se va intampla acelasi lucru ca si la decernarea Globurilor de Aur, care datorita grevei scenaristilor au fost “omagiate” printr-o simpla conferinta de presa.

Nominalizarile pentru categoria “Cel mai bun film” includ filmele: "Atonement", "Juno", "Michael Clayton", "No country for Old Man" si "There will be blood".

Cum era si firesc, patru dintre filmele nominalizate la aceasta categorie se gasesc si pe lista filmelor intrate in competitie la sectiunea “Cel mai bun regizor”. Acestea sunt "Michael Clayton", in regia lui Tony Gilroy, "No Country for Old Men" regizat de fratii Joel si Ethan Coen, "There Will Be Blood" in regia lui Paul Thomas Anderson si “Juno” regizat de Jason Reitman. Lista este completata insa de filmul "Scaphandre et le papillon", in regia lui Julian Schnabel.

La categoria “Cel mai bun actor intr-un rol principal” sarcina juriului nu va fi deloc usoara, intrucat pe lista se regasesc unele dintre cele mai grele nume ale Hollywoodului:

George Clooney (pentru rolul avocatului Michael Clayton din filmul cu acelasi nume) si Daniel Day Lewis (pentru rolul din “There will be blood”), amandoi aflati la cea de-a patra nominalizare. George Clooney a si castigat premiul pentru rol secundar in anul 2005, iar Daniel Day Lewis si-a adjudecat in anul 1989 premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.


Despre autor:

Kudika

Citeste articolul integral in Kudika

Sursa: Kudika


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.