Anchetele realizate de Camelia Moise, pentru emisiunea "Reflector", si Raluca Rogojina, pentru emisiunea "Cu ochii'n 4", au fost reprogramate pentru 30 ianuarie si respectiv, 1 februarie, a declarat astazi Horia Grusca, presedintele Comisiei de Etica si Arbitraj din TVR, informeaza NewsIn

Jurnalistele Camelia Moise si Raluca Rogojina au sesizat Comisia de Etica si Arbitraj a TVR, in cursul saptamanii trecute, reclamand faptul ca anchetele lor, care vizau activitatea unor oameni politici, au fost oprite de la difuzarea pe post. In plus, Raluca Rogojina a acuzat Biroul de Presa din TVR ca a furnizat presei informatii incorecte.

Camelia Moise a reclamat "blocarea difuzarii partii a doua a reportajului de investigatie despre afacerile cu terenuri publice derulate pe raza primariei Mangalia, condusa de primarul Zamfir Iorgus". In sesizare, jurnalista arata ca reportajul trebuia difuzat in cadrul emisiunii "Reflector" din data de 9 ianuarie si ca, pana in data de 16 ianuarie, nu i-a fost oferita nicio explicatie pentru nedifuzarea anchetei.

Reportajul Cameliei Moise a fost oprit de la difuzare in data de 9 ianuarie si, pana in data de 16 ianuarie, data la care jurnalista a depus memoriul la comisie, nu i-au fost prezentate oficial motivele care au stat la baza acestei decizii.

Raluca Rogojina se declara de asemenea surprinsa, in sesizarea depusa vineri la Comisia de Etica si Arbitraj din TVR, de informatiile furnizate presei de Biroul de Presa al TVR, referitor la anchetele realizate de ea. Ea acuza Biroul de Presa din televiziunea publica de faptul ca "raspunsul oferit presei de TVR este in total dezacord cu realitatea".

Raluca Rogijina contrazice si informatia furnizata presei de Biroul de Presa din TVR potrivit careia "documentarea anchetei nu este in acest moment completa". "Mentionez ca sunt in posesia tuturor documentelor cu privire la cele doua cazuri: Spitalul de Boli Dermato-Venerice si Spitalul Marzescu (ambele din Brasov - n.red.) si am fost in posesia lor inca din luna noiembrie. Dosarele ample pe care le detin (...) sunt alcatuite din documente oficiale gen: extras de carte funciara, actiuni de trimitere in instanta, caiete de sarcini pentru organizarea de licitatii, avize, evaluari etc.".

Raluca Rogojina arata in sesizare ca Alexandru Sassu si-ar fi manifestat ingrijorarea ca reporterii TVR sa nu cada in capcana luptelor politice locale, fapt confirmat si de colega ei, Camelia Moise.

Contactat de NewsIn, Biroul de Presa al TVR a explicat ca va da un raspuns la acuzatiile formulate de redactorul Raluca Rogojina numai dupa ce Comisia de Etica si Arbitraj din TVR se va pronunta in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.