Avizele cu privire la inceperea urmarii penale pe numele unor ministri si fosti ministri, trimise ieri seara de Ministerul Justitiei la Parchet, au ajuns la Directia Nationala Anticoruptie, potrivit Biroului de presa al institutiei, informeaza NewsIn.

Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a anuntat ieri ca a trimis procurorilor actele pentru anchetarea celor opt ministri si ca isi declina orice responsabilitate in cauza, dupa ce, cu o zi in urma, Traian Basescu l-a avertizat ca savarseste un abuz refuzand sa trimita parchetului avizele.

Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a sustinut ca nu a cenzurat actele Presedintelui Romaniei, nu a dorit si nu doreste sa tergiverseze sau sa blocheze cererile inaintate de catre seful statului, ci numai respectarea procedurilor, asa cum sunt prevazute de lege, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei (MJ).

MJ a aratat ca Administratia Prezidentiala a afirmat, in interpretarea proprie, faptul ca dosarul cauzei este format numai din documentele constituite la Presedintie si trimise ministrului justitiei in data de 16 ianuarie a.c., respectiv cererea Presedintelui Romaniei, referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, toate in original.

"Avand in vedere aceasta situatie, domnul Teodor Melescanu a dispus trimiterea catre organele competente a documentatiei primite de la Administratia Prezidentiala in data de 16 ianuarie si face, in mod public, mentiunea ca ministrul Justitiei isi declina orice fel de responsabilitate in cauza", se mai arata in comunicatul MJ.

Seful statului l-a atentionat, printr-o scrisoare, pe ministrul interimar al Justitiei ca savarsteste un abuz in serviciu prin refuzul de a trimite Parchetului solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul a opt ministri si il avertizeaza pe Melescanu ca nu va ezita sa actioneze.

Demnitarii pentru care s-a cerut aviz sunt: Adrian Nastase, fost prim-ministru al Romaniei, Miron Tudor Mitrea, fost ministru al lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Tudor Alexandru Chiuariu, fost ministru al justitiei, Zsolt Nagy, fost ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Victor Babiuc, fost ministru al apararii nationale, Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Ioan Codrut Seres, fost ministru al economiei si comertului, Decebal Traian Remes, fost ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.