Directorul Catalin Ionescu-Arbore a semnat un contract care a permis, pentru 500 de lei, filmarea unui videoclip de manele in sala Operei.
In ultimele zile a facut valva scandalul filmarii de manele in cladirea Operei Nationale din Bucuresti, iar inregistrarea videoclipului „La culcare... Noapte buna” este considerata, in toate mediile, nepotrivita si o ofensa adusa prestigiului artistic al institutiei.

In februarie anul trecut, manelistul Sorin Copilul de Aur, impreuna cu echipa sa, a folosit cladirea Operei timp de o ora, pentru a-si filma videoclipul manelei. Scandalul a iesit la iveala dupa aproape un an. Directoarea de imagine a Operei, Liana Sega, s-a contrazis in declaratii de la o zi la alta si a afirmat ca o ancheta interna se afla in derulare.

„Evenimentul zilei” a reusit sa obtina copii ale contractului de prestari servicii incheiat anul trecut, precum si factura fiscala ulterioara platii, in valoare de 500 de lei. Desi directoarea de comunicare a afirmat tot timpul ca acest contract intre Opera si firma impresarului de manele Dan Bursuc nu l-a implicat si pe directorul general, Catalin Ionescu-Arbore, actul este realizat in primul rand cu persoana sa, in calitate de „prestator” (!), si ii poarta, clar si vizibil, semnatura, in capul listei de semnaturi.

Stampila cu care Opera legitimeaza documentul are, in cerc, „Ministerul Culturii si Cultelor”, implicand astfel direct Guvernul Romaniei. Mai mult, impresarul Copilului de Aur, Dan Bursuc („beneficiar” al intelegerii, prin firma sa, „Grand Production Bursuc”), a declarat pentru EVZ ca persoana cu care a negociat si a perfectat intelegerea este tocmai directorul general Catalin Ionescu-Arbore.

DE LA ENESCU LA...MANELE

Celebrul compozitor George Enescu a inaugurat Opera

Opera Romana a existat, ca titulatura, cu mult inainte sa fi fost infiintata ca institutie, cu o cladire proprie. Trupa lirica bucuresteana s-a lansat pe 8 mai 1885, insa abia in 1921 a fost inaugurata ca institutie, in urma eforturilor dirijorului si compozitorului George Stefanescu. Prima stagiune s-a bucurat de o deschidere grandioasa, cu „Lohengrin”, dirijat chiar de George Enescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.