Site-ul specializat Cinemagia.ro premiaza, pe 21 februarie, cele mai bune si cele mai proaste filme romanesti din 2007, iar pana in prezent s-au inregistrat peste 1.000 de voturi pentru toate cele 18 categorii de concurs, anunta organizatorii.

Trei pelicule au fost nominalizate la categoria Cel mai bun film romanesc al anului 2007, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu, "California Dreamin'" de Cristian Nemescu si "Cold Waves" de Alexandru Solomon.

Nemescu si Mungiu au fost nominalizati si la categoria Cea mai buna regie.

Pentru premiul categoriei Cea mai buna actrita intr-un rol principal se intrec doua actrite din filmul lui Mungiu, Laura Vasiliu si Anamaria Marinca, si Maria Dinulescu din "California Dreamin'". La categoria Cel mai bun actor in rol principal concureaza Vlad Ivanov ("4 luni, 3 saptamani si 2 zile") si Razvan Vasilescu ("California Dreamin'").

"Ticalosii", in regia lui Serban Marinescu, in care joaca Stefan Iordache, Dorel Visan si Horatiu Malaele, "Logodnicii din America", in regia lui Nicolae Margineanu, cu Marcel Iures si Maria Ploae, si "Dupa ea", de Cristina Ionescu, cu Dragos Bucur si Anca Florea, sunt nominalizate la categoria Cel mai slab film romanesc din 2007.

Pentru Cea mai neinspirata interpretare feminina in 2007 au fost nominalizate Anca Florea ("Ingerul necesar"), Monica Davidescu ("Ticalosii") si Ana Maria Margineanu ("Logodnicii din America").

Horatiu Malaele este nominalizat la categoria Cea mai neinspirata interpretare masculina in 2007, alaturi de Dorel Visan ("Ticalosii") si Stefan Iordache ("Ticalosii").

Organizatorii premiilor Cinemagia, aflate la prima editie in 2008, estimeaza ca pana la anuntarea rezultatelor, pe 21 februarie, vor inregistra peste 2.000 de voturi pentru filmele romanesti care au rulat anul trecut pe ecrane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.