Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a declansat controale la primii cinci administratori de pensii private de pe piata autohtona - ING, Allianz-Tiriac, Generali, Aviva si Interamerican.
Controlul a fost demarat in urma articolului publicat de EVZ in editia de ieri. In urma unui demers jurnalistic, trei reporteri au demonstrat cum se puteau semna acte de aderare la cele cinci fonduri de pensii dupa data de 17 ianuarie, ultima zi in care legea mai permitea semnarea de astfel de documente.

„Prin departamentul de specialitate, CSSPP a demarat deja actiunile specifice de control, urmand ca, in functie de rezultate, sa ia masurile ce se impun. Cu siguranta ca, daca va fi cazul, asemenea actiuni se vor extinde si la ceilalti administratori, brokeri de pensii si agenti de marketing de pe piata pensiilor administrate privat. Rezultatele anchetei vor fi facute publice”, se arata intr-un raspuns al institutiei, remis, ieri, la solicitarea agentiei Mediafax. Cele cinci companii de administrare detineau peste 82a din piata la data de 1 ianuarie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.