Militarii romani din Irak au descoperit in timpul unei misiuni de patrulare un dispozitiv exploziv improvizat care, dupa dimensiuni, a fost catalogat de specialisti drept unul dintre cele mai mari de acest gen folosit pana in prezent de insurgentii din Irak.
Bomba artizanala a fost descoperita la sfarsitul saptamanii trecute, la aproximativ zece kilometri de baza Talil. Misiunea, care a durat mai mult de 12 ore, s-a finalizat cu neutralizarea si recuperarea dispozitivului exploziv improvizat in vederea studierii de catre echipele specializate britanice. Potrivit primelor informatii, dispozitivul exploziv era dispus in imediata vecinatate a marginii carosabilului, orientat perpendicular pe calea de comunicatie, astfel incat sa nu rateze tinta. Avea sapte proiectile autoforjabile si peste 50 de kilograme de exploziv. Pe acea cale de comunicatie, militarii Batalionului 32 Infanterie "Mircea" trec zilnic. Capitanul Codrut Stefanescu a declarat ca "un dispozitiv de genul acesta poate distruge in totalitate un transportor, nu numai romanesc. Functiona prin apelarea unui telefon celular


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.