Universitatea Bucuresti se numara printre primele 500 de universitati din lume, conform unui sondaj efectuat de The Times Higher Education Suppliment
In alcatuirea acestui clasament au fost luate in considerare patru criterii: calitatea predarii, calitatea cercetarii, sansele de angajare ale studentilor, precum si numarul studentilor straini care studiaza la universitate, potrivit Gardianul. Clasamentul efectuat de The Times Higher Education Suppliment a luat in calcul activitatea universitatii in diverse domenii, astfel au fost evaluate: Artele si Stiintele umaniste, Inginerie si IT, Stiintele vietii si Biomedicina, Stiintele naturale, Stiintele sociale, precum si domeniile colaterale. „Exista o dubla semnificatie a clasarii in acest top: plasarea intre cele mai valoroase institutii de invatamant superior din lume este deosebit de onoranta, iar Universitatea Bucuresti este singura universitate din tara prezenta in acest top international“, a declarat Aurel Ghimpu, purtatorul de cuvant al UB.

UB se remarca ocupand pozitia 277 in cazul Artelor si Stiintelor umaniste, 330 in cel al Stiintelor sociale, 336 in domeniul IT, 427 in Stiinta vietii si biomedicinei si 427 in ceea ce priveste Stiintele naturii, dupa cum informeaza Gandul. Intre criteriile utilizate in alcatuirea clasamentului s-a aflat si numarul articolelor ISI, publicate in perioada 2001-2006. Primele locuri sunt ocupate de universitatile Harvard, Cambridge, Oxford, MIT si Yale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.