Patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a declarat ieri ca ancheta DNA impotriva celor 10 oameni din fotbal a fost ordonata de presedintele Traian Basescu.
Becali considera ca procurorii vor sa distraga atentia opiniei publice de la alte dosare cu caracter politic, cum ar fi cel in care este implicat Omar Hayssam. "Se face mare balamuc acum in fotbal din cauza a 1,7 milioane de euro cu care ar fi fost prejudiciat statul. Le dau eu 1,7 milioane sa isi retraga actiunea in instanta, sa nu mai faca atata circ ca sa distraga atentia de la Hayssam si Dom' Profesor", a mai spus Gigi Becali.
Patronul Stelei a sarit in apararea verilor sai Ioan si Victor Becali, dar si pentru dusmanii sai traditionali, Cristi Borcea si Gheorghe Copos: "Cat a cheltuit DNA cu aceste dosare? S-au plimbat pe banii nostri degeaba, ca sa aiba Dom' Profesor Basescu un as in maneca. Sa scoata dosarul fotbalului cand are nevoie de el. Sa vedeti ca peste trei luni il scoate iar.

Tulus (procurorul-sef de Sectie din DNA, cel care coordoneaza ancheta in acest dosar - n.r.) e omul lui Basescu. Basescu e Dom' Profesor si ii spune lui Tulus: "Elevule, mai scoate putin asul ala sa distragem atentia". Tulus executa ordinul lui Basescu. El ii spune ce sa faca si el face, ca tampitul, pe urma rade de el cand il vede pe la televizor ce face", a afirmat Becali.

Transferurile lui Mutu si Niculae, asteptate la DNA

Documentele privind sumele transferurilor lui Adrian Mutu - de la Dinamo Bucuresti la Internazionale Milano - si Marius Niculae, tot de la Dinamo la Sporting Lisabona, sunt asteptate de procurorii DNA in urma comisiilor rogatorii din Italia si Portugalia.

In cazul lui Mutu, transferat in anul 2000, trebuie verificat unde au ajuns aproximativ patru milioane de euro. Conducerea clubului din Stefan cel Mare a anuntat ca tranzactia s-a facut pentru 2,1 milioane de euro, dar presa din Italia a avansat suma de 6 milioane de euro. In cazul lui Niculae, transferat in 2001, pentru o suma anuntata oficial de trei milioane de euro, ar fi vorba neoficial de o suma de doua ori mai mare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.