Gigi Becali il acuza pe Traian Basescu de faptul ca se afla in spatele dosarului legat de fotbal. Procurorii pregatesc insa dezvaluiri legate si de alte transferuri importante din fotbalul romanesc
Scandalul declansat de DNA in fotbalul romanesc se afla in faza incipienta. Potrivit unor surse judiciare, primului lot de transferuri dubioase i se vor alatura chiar vedetele. Cea mai mare diferenta dintre transferul oficial si sumele neoficiale vehiculate se consemneaza in cazul liderului nationalei, Adrian Mutu, cedat in 2000 de Dinamo la Internazionale Milano. “Ciinii” au inregistrat 2.100.000 de dolari in acte, insa presa italiana a vorbit despre o tranzactie cifrata la nu mai putin de 7.800.000 de dolari. In acest moment, procurorii DNA asteapta rezultatele comisiilor rogatorii din Italia, care dureaza mai mult, deoarece inclusiv autoritatile italiene au demarat o ancheta in Cizma pentru cercetarea mai multor transferuri. Pe lista DNA se afla si transferul lui Marius Nicolae, plecat tot de la Dinamo. In acest caz ar putea intra in colimatorul procurorilor si actualul presedinte al Consiliului de Administratie din Stefan cel Mare, Nicolae Badea. In privinta mutarii lui Marius Niculae la Sporting Lisabona, oficial pentru trei milioane de dolari, s-a vorbit de o diferenta de patru milioane de dolari.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat vineri ca ancheta DNA impotriva celor 10 oameni din fotbal a fost ordonata de presedintele Traian Basescu, pentru a distrage atentia opiniei publice de la alte dosare cu caracter politic, cum ar fi cel in care este implicat Omar Hayssam. "DNA nu are habar de fenomenul fotbal. E vorba de un prejudiciu de 1,7 milioane de euro in 18 ani. Se face mare balamuc acum in fotbal din cauza a 1,7 milioane cu care ar fi fost prejudiciat statul. Le dau eu 1,7 milioane sa isi retraga actiunea in instanta, sa nu mai faca atita circ ca sa distraga atentia de la Hayssam si Dom' Profesor. Am vazut mult circ din asta eu in Romania. Problema in Romania acum e reprezentata de 1,7 milioane de euro... Oricum, nu au dreptate", a spus vineri Becali. "Cit a cheltuit DNA cu aceste dosare? S-au plimbat pe banii nostri degeaba, ca sa aiba Dom' Profesor Basescu un as in mineca. Sa scoata dosarul fotbalului cind are nevoie de el. Sa vedeti ca peste trei luni il scoate iar. Tulus e omul lui Basescu. Basescu e Dom' Profesor si ii spune lui Tulus: 'Elevule, mai scoate putin asul ala sa distragem atentia>>. Tulus executa ordinul lui Basescu. Basescu ii spune ce sa faca si el face, ca timpitul, pe urma ride de el cind il vede pe la televizor ce face", a spus Becali. "Or fi bani negri in fotbalul romanesc, dar citeva sute de mii de euro. Dar aici e vorba de bani albi pe care eu vin si ii dau din buzunarul meu si ii bag la negru. Asta inseamna bani negri in fotbal. Prin offshore e legal sa bagi bani, nu sint bani negri. Ce, din vinzarea Rompetrol a intrat vreun ban in tara? Toti s-au dus intr-un offshore. Adica Patriciu are voie sa aiba offshore, iar Giovani (n.r. - Ioan Becali) nu?", a mai spus Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.