Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, sustine ca documentatia privind cauzele cu ministri si fosti ministri pentru care presedintele Basescu a dat avizul inceperii urmarii penale ar fi incompleta, astfel ca nu poate trimite aceste cauze parchetului.
Melescanu a trimis o scrisoare catre Traian Basescu, solicitandu-i sa ii transmita dosarele cazurilor, informeaza Realitatea.

Ministrul interimar sustine ca specialistii din minister au verificat documentatia primita de la presedinte, constatand ca aceasta este incompleta. Ei sustin ca au primit doar referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi, dar lipsesc dosarele propriu-zise.

Potrivit lui Melescanu, Presedintele Romaniei ar avea obligatia de a transmite ministrului justitiei dosarele cauzelor pentru ca, in situatia de fata, dosarele nu pot fi primite.

Demnitarii trimisi in judecata sunt: Adrian Nastase, fost prim-ministru al Romaniei, Miron Tudor Mitrea, fost ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Tudor Alexandru Chiuariu, fost ministru al Justitiei, Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Victor Babiuc, fost ministru al Apararii Nationale, Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Ioan Codrut Seres, fost ministru al Economiei si Comertului, Decebal Traian Remes, fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, informeaza NewsIn.

Potrivit Cotidianul, la Palatul Cotroceni exista temerea, conform unor surse din Administratia Prezidentiala, ca miza acestei solicitari o reprezinta transcrierile interceptarilor telefonice efectuate de SRI - la care nu au acces, in aceasta faza a cercetarilor, nici macar invinuitii sau avocatii lor - si ca acestea ar putea ajunge in posesia unora dintre persoanele anchetate. Ministrul Melescanu a recunoscut ca studiaza posibilitatea de a afla ce este in dosare.


Administratia Prezidentiala a trimis Ministerului Justitiei, vineri seara, documentele cerute de acest minister in cazul urmaririi penale a celor opt fosti si actuali ministri. Anterior, in cursul zilei, ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, anuntase ca refuza sa trimita mai departe, catre procurori, avizul dat miercuri de presedintele Traian Basescu. El motivase ca din actele primite de la Palatul Cotroceni lipsesc o serie de documente.

Conform unui comunicat al Ministerului Justitiei, “documentatia primita de la Presedintie este incompleta, constind doar in referatele procurorilor de cauza si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, lipsind dosarele propriu-zise”. Intr-o atare imprejurare, “ministrul Justitiei nu a putut pune la dispozitia parchetului dosarele, in conditiile legii”, se spune in comunicat.

Cei opt fosti si actuali ministri pentru care seful statului si-a dat acceptul sa poata fi cercetati de procurori sint: pesedistii Adrian Nastase si Miron Mitrea, liberalii Victor Babiuc, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru si Decebal Traian Remes, udemeristul Nagy Zsolt si conservatorul Ioan Codrut Seres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.