Guvernul Republicii Moldova obstructioneaza infiintarea unui institut cultural roman la Chisinau, a declarat Ion Mircea, director al Directiei Romani din Afara Tarii, din cadrul Institutului Cultural Roman, informeaza NewsIn.

Ion Mircea a expus perspectiva sa asupra pozitiei guvernului moldovean, intr-un interviu publicat astazi de cotidianul „Timpul de dimineata”, de la Chisinau.

"Dorinta noastra cea mai mare este sa infiintam un institut cultural la Chisinau. Impedimentele nu vin din Romania, ci din Republica Moldova. (...) In cursul anilor s-au facut demersuri care nu au fost acceptate de partea moldoveneasca", afirma Ion Mircea. "In opinia mea, acest institut nu se infiinteaza, intrucat guvernul actual al Republicii Moldova nu gaseste translatori. Nu este capabil sa identifice translatori care sa traduca toate mesajele culturale din limba romana in limba... moldoveneasca", adauga, ironic, seful Directiei Romani din Afara Tarii din cadrul ICR.

Ion Mircea a mai explicat ca, in absenta unui "releu eficient cum ar fi un Institut Cultural Roman la Chisinau", este foarte dificil sa fie intretinute relatii cu institutiile de cultura din Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.