CNA a decis sa ceara sprijinul organismului de reglementare n audiovizual din Marea Britanie, Ofcom, dar si Comisiei Europene, in disputa pe care o are cu postul AXN.
Motivul scandalului: AXN a inceput sa difuzeze un serial de desene animate intitulat ”Veveritele sinucigase”, in care se prezinta diferite tehnici de automutilare sau sinucidere, intr-un interval orar in care sunt expusi copiii, informeaza NewsIn. Casa de avocatura Stoica si asociatii, a fostului ministru al justitiei Valeriu Stoica, reprezinta legal postul AXN, potrivit NewsIn. Pe de alta parte, europarlamentari PD-L au reclamat AXN la instantele europene. Postul AXN este licentiat in Marea Britanie, dar nu emite si in aceasta tara. AXN ridica semnalul pe satelit de la Budapesta, ceea ce il face mai greu de „atins” de catre CNA.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa ceara sprijinul organismului de reglementare in audiovizual din Marea Britanie, Ofcom, dar si Comisiei Europene, in disputa pe care o are cu postul AXN. CNA va recomanda cablistilor sa scoata acest program din pachetul de baza, atata vreme cat AXN incalca legislatia audiovizuala romaneasca. Postul de televiziune AXN a inceput sa difuzeze, in data de 10 ianuarie, in cursul zilei, un serial de desene animate intitulat „Veveritele sinucigase“, in care niste veverite folosesc diferite tehnici pentru a se sinucide, iar la final este prezentata si o adresa de internet. In data de 10 ianuarie, serialul a fost difuzat la ora doua a dupa-amiezii, cand copiii se pot uita la televizor in absenta parintilor. CNA a primit mai multe reclamatii de la telespectatori care incriminau violenta din aceste desene animate.Reprezentantii postului AXN au refuzat invitatia la sedinta CNA. Presedintele Consiliului, Rasvan Popescu, a explicat ca a fost sunat de reprezentantul HBO, societate care reprezinta AXN in Romania.

Pamflet!!!

„Acum doua-trei zile, reprezentantul HBO in Romania, care face distributia postului AXN la noi in tara, mi-a spus la telefon ca nu va putea sa vina niciun reprezentant la sedinta de joi si ca ne roaga sa reprogrameze intalnirea“, a explicat presedintele CNA, Rasvan Popescu. Casa de avocatura Stoica si asociatii, a fostului ministru al justitiei Valeriu Stoica, reprezinta legal postul AXN in Romania. „La cat sunt de violente aceste desene animate, ele contravin legislatiei noastre, dar si Directivei Televiziunea Fara Frontiere“, a declarat membrul CNA Ioan Onisei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.