Academia Americana de Film a anuntat cu cateva ore in urma lista celor noua filme selectate in penultima faza a nominalizarilor la Oscar pentru categoria ''Cel mai bun film strain''. In ciuda asteptarilor, filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile nu se afla pe aceasta lista.

Reactia criticilor de film americani la aceasta veste a fost imediata.

Sub titlul How Do You Say ''Oscar Scandal'' in Romanian?, cunoscutul critic de film de la LA Weekly, Scott Foundas, acorda un larg articol in editia din 15 ianuarie a ziarului reactiei sale imediate de indignare la faptul ca filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile al lui Cristian Mungiu nu a intrat pe lista de nominalizari pentru Oscar.

Articolul contine o explicatie exhaustiva despre procedura de selectie, un impresionant istoric al adeziunii critice fara rezerve in SUA fata de filmul lui Mungiu si un rechizitoriu extrem de aspru la adresa a ceea ce el numeste ''o zi care va ramane in istoria premiilor Academiei drept infama''. Motivul: ''Filmul strain cel mai apreciat al anului, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile al regizorului roman Cristian Mungiu, nu se afla pe lista de nominalizari pentru Oscar''.


Despre autor:

Kudika

Sursa: Kudika


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.