Trei ziaristi de la saptamanalul "Academia Catavencu" care testau reactia autoritatilor au fost prinsi, ieri dupa amiaza, intr-o zona restrictionata a Aeroportului International "Henri Coanda" Bucuresti.

Ziaristii dintre care un reporter si seful Departamentului Investigatii al saptamanalului au ajuns, in jurul orei 17:00 la aeroport, s-au dat drept angajati ai unei agentii de publicitate si au solicitat o intrevedere cu un director al Tarom. Li s-a permis accesul, insa ziaristii au depasit zona birourilor Tarom si s-au indreptat catre vama de marfuri. Politistii au precizat ca de acolo se poate ajunge cu usurinta pe pista.

Cei trei jurnalisti au fost opriti inainte sa ajunga intr-o zona in care prezenta lor ar fi pus in pericol siguranta zborurilor, iar verificarile ulterioare au aratat ca nu aveau nicio intalnire cu respectivul director si nici nu erau angajati la o agentie de publicitate. In cele din urma, au declarat ca sunt ziaristi si ca au dorit sa testeze reactia si vigilenta autoritatilor de pe Aeroportul Otopeni.

Dupa ce luna trecuta au reusit sa se strecoare nestingheriti si sa monteze bombe false pe avioanele din Aeroportul Baneasa, ziaristii sustin ca in acest caz, au copiat exact idea unui prieten de-al lor, care ar fi intrat in urma cu cateva luni pana pe pista Aeroportului Otopeni fara sa fie oprit de agentii de paza.

Cei trei au fost urmariti inca inainte de a trece de primul filtru. Ei mai sustin ca autoritatile au vrut sa ii amendeze. Dupa doua ore de cercetari, poltistii au considerat ca o sanctiune ar lasa impresia ca jurnalistii ar fi reusit sa-si duca planul la bun sfarsit, informeaza Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.