Noua formula a taxei auto, dusa la Bruxelles de o echipa a Ministerului Finantelor, a fost primita pozitiv de Departamentul de taxe al Comisiei Europene, arata un comunicat al Finantelor
Potrivit institutiei, formula a fost agreata, insa se mai discuta asupra valorilor. Noile valori ale taxei vor fi adoptate intr-o sedinta de guvern de luna aceasta.

“Noua taxa auto si normele ei de aplicare vor fi adoptate intr-o sedinta de guvern pina la data de 31 ianuarie”, a declarat Daniela Daraban, consilierul ministrului Finantelor, Varujan Vosganian.

Potrivit formulei trimise de Guvern la Bruxelles, taxa pentru o masina noua de 1.600 de centimetri cubi ar urma sa fie de 420 de euro, de aproape 4 ori mai mare decit in prezent. In schimb, valorile taxei pentru masinile vechi ar urma sa scada simtitor. Pentru masinile vechi de unu-doi ani, valoarea taxei ar scadea cu 10-15%, iar pentru cele foarte vechi, cu peste 60%, Informeaza Cotidianul.

Reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala, din cadrul Comisiei Europene, au ajuns la un acord cu autoritatile romane in privinta grilei taxei auto, la care mai trebuie aduse insa mici modificari, conform Adevarul. Oficialii CE au avut destul de putine obiectiuni, solicitand modificarea doar a catorva coeficienti de taxare. In urma consultarilor, de ieri, de la Bruxelles, urmeaza sa fie definitivat un document care, la sfarsitul lunii ianuarie, va lua forma unui proiect de act normativ. Taxa de inmatriculare a devenit, in martie 2007, obiectul unei proceduri de infringement (incalcare a tratatului) deschisa de CE impotriva Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.