Presedintele Basescu a trimis astazi, ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, cererile de declansare a urmaririi penale a opt fosti si actuali ministri, informeaza Administratia Prezidentiala, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, demnitarii trimisi in judecata sunt: Adrian Nastase, fost prim-ministru al Romaniei, Miron Tudor Mitrea, fost ministru al lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Tudor Alexandru Chiuariu, fost ministru al justitiei, Zsolt Nagy, fost ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Victor Babiuc, fost ministru al apararii nationale, Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Ioan Codrut Seres, fost ministru al economiei si comertului, Decebal Traian Remes, fost ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale.

Seful statului mai precizeaza ca decizia de declansare a procedurilor legale pentru urmarirea penala a fostilor si actualilor membri ai Guvernului mentionati este urmare a solicitarilor Directiei Nationale Anticoruptie si Parchetului.

Curtea Constitutionala a decis in luna noiembrie ca presedintele poate decide inceperea urmaririi penale a demnitarilor fara comisia de la Cotroceni, decizia Curtii desfiintand practicile precedente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.