Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat astazi ca dosarul senatorului Norica Nicolai nu va fi reverificat. Cazul Norica Nicolai este inchis din punctul de vedere al Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii, informeaza Realitatea.

Colegiul CNSAS a decis astazi ca nu o va mai verifica pe aceasta asa cum a cerut presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe.

Majoritatea membrilor Colegiului au fost de parere ca acesta este un caz inchis, cativa oficiali din institutie recomandand, potrivit unor surse, aceasta solutie, pentru a nu da impresia ca CNSAS se conformeaza si reia cercetarile ori de cate ori apare cate un zvon despre un politician, informeaza NewsIn.

"Legea prevede ca noi suntem obligati sa reluam orice caz in masura in care apar documente noi. Doamna Norica Nicolai a trecut prin toate legislaturile si a fost verificata de cinci, sase ori. Are decizie emisa in 2006 si are decizie din 2007, care confirma decizia din 2006. CNSAS-ul nu are niciun document in ceea ce o priveste si nu a obtinut de la niciuna dintre institutiile detinatoare de arhive raspuns ca ar detine vreun document. Deci, problema depaseste in acest moment posibilitatea CNSAS-ului de a da orice fel de raspuns. Poate ca in perspectiva, din dosare colaterale pot aparea alte informatii, dar deocamdata CNSAS-ul nu poate sa dea alt raspuns decat ca nu detine alt document in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai", a explicat Cazimir Ionescu, membru al CNSAS.

CNSAS a facut aceasta precizare dupa ce secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca astazi s-ar putea decide reverificarea senatorului Norica Nicolai. El a afirmat ca, in acest fel, institutia pe care o reprezinta ar da curs solcitarii liberalului Radu Stroe, presedintele Comisiei de control a activitatii SRI.

Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe, a cerut, sambata, SRI si CNSAS sa precizeze daca exista elemente de natura sa afecteze numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.