Pelicula "Atonement", considerata favorita pentru ca a avut cele mai multe nominalizari, a luat cel mai important premiu Globul de Aur, cel pentru Cea mai buna drama.

Decernarea premiilor Globul de Aur de ieri a fost lipsita de fastul cu care eram obisnuiti, traditionala ceremonie, cu vedete si covor rosu a fost inlocuita de o conferinta de presa, din cauza grevei scenaristilor de la Hollywood.

Conferinta ce a durat aproximativ jumatate de ora a fost transmisa de 57 de echipe de televiziune din intreaga lume, a avut peste 600 de invitati prezenti la hotelul Hilton din Beverly Hills si a fost prezentata de vedete de televiziune.


Filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a pierdut Globul de Aur pentru Cel mai bun film intr-o limba straina in favoarea coproductiei Franta-SUA "The Diving Bell And The Butterfly". Regizorul roman declara sambata, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati, ca nu are asteptari "din cale-afara de mari" pentru acest premiu si ca este multumit ca a reusit o nominalizare, o premiera in cinematografia romaneasca.

"La Globurile de Aur nu este ca la Oscar, nu concurezi cu alte filme de limba straina si care nu au implicare americana si filmul nostru este singurul din aceasta selectie finala de cinci filme pentru film strain care nu are niciun fel de implicare, nu internationala, dar niciun fel de implicare americana", a explicat Mungiu.

Palmaresul de duminica noapte a corespuns in general, previziunilor, comenteaza Antena 3. Drama britanica "Atonement", care avea sapte nominalizari, si comedia "Sweeney Todd" au primit Globurile de Aur pentru cele mai bune filme. Premiile pentru roluri principale au revenit unor nume deja celebre: Marion Cotillard, Julie Christie, Johnny Depp si Daniel Day Lewis.

Alte doua vedete, Cate Blanchett si Javier Bardem, au cucerit, de aceasta data, Globurile pentru roluri secundare.