Interviul pe care regina Ana l-a acordat postului TVR 1 aduce a fragment de roman cu situatii-limita, scene de flirt princiar, fantome, bunatate si multa demnitate.
Potrivit Cotidianul, sambata seara, regina Ana a Romaniei si-a povestit pentru prima data viata la televizor, in fata Eugeniei Voda. A vorbit cu simplitate, de-a lungul unei ore, despre intilnirea sa cu regele Mihai si despre intepaturile cu socrul Carol al II-lea, despre momentele bune si cele proaste din viata de alteta regala sau despre slujba ei ca vinzatoare de panglici si flori artificiale la 20 de ani. Cind l-a cunoscut pe regele Mihai in exil, l-a invatat ce inseamna normalitatea: „Am mers la cinema impreuna, pentru ca regele nu stia cum se sta la coada la un cinematograf, cum se plateste... Da! Atunci fratele meu Michael si cu mine l-am invatat cum se traieste simplu, nu intr-un palat“. Cind s-a casatorit cu el, iar Carol al II-lea i-a scris sfatuind-o sa-i fie o sotie buna, i-a raspuns ironic: „Sper sa fiu la fel de buna sotie pe cit de bun sot ati fost pentru soacra mea“.

Ziua informeaza ca timp de aproximativ o ora, telespectatorii au aflat astfel povestea vietii Majestatii Sale alaturi de Regele Mihai I, povestea familiei din care face parte si care a fost exilata timp de decenii. Interviul a fost realizat de Eugenia Voda, la Palatul Elisabeta, si transmis sambata seara, in cadrul emisiunii "Profesionistii".

Regina Ana a Romaniei, fiica a principelui Rene de Bourbon-Parma si a principesei Margareta a Danemarcei, s-a nascut la 18 septembrie 1923 la Paris. In 1939 si-a insotit familia in Spania, Portugalia, apoi in Statele Unite. La New York a urmat cursurile unei scoli de arta si a lucrat in acelasi timp ca vanzatoare intr-un magazin. Din 1943 pana la sfarsitul razboiului a participat, alaturi de Fortele Franceze Libere (trupele sub comanda generalului de Gaulle), la campaniile din Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg si Germania, primind "Crucea de razboi". In iunie 1948 s-a casatorit, la Atena, cu regele Mihai I al Romaniei.
In anul 2000, la editura Humanitas, a aparut cartea "Un razboi, un exil, o viata", in care principele Radu de Hohenzollern-Veringen descrie viata Majestatii Sale Regina Ana. Prefata este semnata chiar de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.