Cristian Tudor Popescu demisioneaza pana la sfarsitul lunii din functia de director al cotidianului "Gandul", deoarece actionarului majoritar Adrian Sarbu nu i se pare o buna investitie politica sa editoriala
Potrivit Cotidianul, Adrian Sarbu i-a impus directorului „obiective de neatins“, ceea ce l-a determinat sa ramina simplu editorialist.

Tensiunile dintre seful MediaPro, Adrian Sarbu, si directorul editorial al cotidianului „Gandul“, Cristian Tudor Popescu, s-au soldat ieri cu demisia celui din urma din functia de conducere la ziarul pe care l-a fondat. El va ramine insa Senior Editor, pentru ca „este un ziar bun“, si va raspunde exclusiv pentru textele semnate de el. Problema au constituit-o obiectivele pe care Sarbu i le-a impus pentru 2008. Fostul director de la „Gandul“ declara pentru Cotidianul ca este prima data cind Adrian Sarbu a adus in discutie „o serie de parametri de performanta, audienta generala, audienta pe Internet, abonamente si vinzare cu bucata de neatins“. Conditiile au aparut in contextul bugetului planificat pentru 2008. „Eu, ca director editorial, trebuia sa fiu de acord cu acesti parametri. Or, eu nu pot sa ii accept. Un ziar care ramine quality newspaper nu poate sa ii atinga in conditiile actuale ale presei romanesti.“ CTP nu a dat insa nici un exemplu de astfel de conditii, motivind ca este vorba despre date interne.

Wall-Street adauga ca deja fostul director, a lansat cotidianul "Gandul" la 2 mai 2005, alaturi de mai multi jurnalisti, printre care Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac, care au parasit atunci redactia cotidianului "Adevarul" in urma unor neintelegeri cu Ana Maria Tinu.

Demisia lui Cristian Tudor Popescu vine dupa ce redactorul-sef al cotididianului "Gandul", Adrian Ursu, a anuntat in decembrie ca va parasi publicatia, iar un alt jurnalist important care a cotribuit la infiintarea ziarului, Bogdan Chirieac, si-a dat demisia in noiembrie in urma unor articole aparute in "Evenimentul Zilei".

Cristian Tudor Popescu este in prezent presedinte al Clubului Roman de Presa, institutie pe care a mai condus-o intre 2003 si 2006. A castigat de trei ori titlul de Cel mai bun junalist in cadrul campaniilor "Zece pentru Romania", o initiativa de Realitatea TV, la editiile 2005, 2006 si 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.