Noi dezvaluiri in cazul convorbirilor inregistrate dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu. Jurnalistii de la Gardianul au descoperit ca in dialogul dintre cei doi apare un personaj denumit „domn profesor".

Jurnalistii demonstreaza ca personajul despre care cei doi vorbesc, folosind un nume de cod, este chiar presedintele Traian Basescu. Hayssam face referire la presedintele Traian Basescu in momentul in care ii vorbeste procurorului Ciprian Nastasiu despre scandalul izbucnit in Romania dupa disparitia sa. Sirianul se declara convins ca seful statului va gasi o solutie pentru a iesi din acest impas. Spune Hayssam „aici e profesor, stie ce face".

Din acel moment, Nastasiu si Hayssam ii spun presedintelui doar „domnul profesor". Convorbirea este inregistrata pe 22 iulie 2006, la doua zile dupa ce Basescu ceruse demisiile sefilor serviciilor secrete.

„Pe scena politica vrea sa o foloseasca. Dar, parerea mea, cum a procedat profesorul foarte bine, ca a sarit la gatul lor chiar daca si-a sacrificat niste oameni pe care, in afara de seful dumneavoastra, meritau ei.", spune Hayssam.

La o zi dupa demisiile lui Gheorghe Fulga, Radu Timofte si Virgil Ardelean, a renuntat la functie si Ilie Botos, pana atunci seful lui Nastasiu.

Cele mai grave referiri ale lui Omar Hayssam legate de „domn profesor" apar tot in cursul unor convorbiri din 22 iulie 2006. Sirianul spune „(...) nu voi scoate capul pana nu discut cu dumneavoastra si daca aveti vreo indicatie de la domn profesor, altfel nici un fel de problema".

O alta fraza probabil face referire, fie la israelieni, carora Hayssam le promisese ca ii va ajuta sa recupereze din Siria osemintele spionului-simbol Elia Cohen, fie la romani care ii cerusera dezvaluiri: „Putin ma intereseaza de ei. Eu ma bazez pe partea asta, nu ma bazez pe ei. Ma bazez pe domnul profesor, nu ma bazez pe ei. "

Conversatie Omar Hayssam - Ciprian Nastasiu sursa: Gardianul


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.