Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, ieri, o cerere formulata in procesul in care Naum Ciomu este judecat pentru vatamare corporala grava, care-i permite medicului sa beneficieze de asistenta unui expert-parte, ale carui concluzii vor fi anexate expertizei realizate de Institutul de Medicina Legala.
Avocatul medicului Naum Ciomu, Mircea Dutu Buzura, a declarat pentru “Gardianul” ca acest expert “este un fel de consultant” care va elabora un raport ce va fi anexat la expertiza traumatologica. Potrivit avocatului, instanta de judecata va corobora cele doua expertize si va decide in consecinta. La termenul din 17 octombrie instanta a admis efectuarea a doua expertize acest proces: una traumatologica, al carei scop este de a evalua starea victimei medicului Ciomu dupa operatia de reconstructie, si una psihiatrica, pentru a stabili circumstantele in care doctorul a comis fapta. Rezultatele primei expertize vor fi utile in a stabili cuantumul prejudiciului si raspunderea penala a lui Naum Ciomu, iar a doua expertiza va stabili daca medicul a suferit, intr-adevar, un atac cerebral in momentul savarsirii faptei, asa cum sustine avocatul
sau.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.