Modalitatea de calcul a taxei de prima inmatriculare va fi schimbata, pana la sfarsitul lunii ianurie, luandu-se in considerare criterii stabilite de Comisia Europeana, a declarat ministrul mediului, Atilla Korodi, care s-a aratat in continuare un sustinator al taxei, informeaza NewsIn.

"Raman si in 2008 un sutinator a taxarii poluarii de la masini. Se schimba modalitatea de calcul, lucru care se va intampla pana la sfarsitul lui ianuarie pentru ca trebuie sa raspundem Comisiei Europene", a precizat Korodi. Ministrul a explicat ca taxa va fi modificata in baza unor criterii care au fost definite de CE si va fi aplicata in cazul tuturor masinilor care vor intra pe piata romaneasca (vechi sau noi).

Conforma Antena 3, taxa de prima inmatriculare se va reduce in functie de vechimea masinii. Pentru autovehiculele cu o vechime de 20 de ani, taxa scade cu aproape 90%, in timp ce pentru masinile noi, se va reduce cu doar cateva procente.

Comisia Europeana a declansat in martie 2007 procedura prin care trimite statul roman in justitie, din cauza taxei auto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.