O convorbire telefonica inregistrata de SRI intre sirian si anchetatorul sau confirma ipoteza ca teroristul a fugit folosindu-se de un pasaport fals.

"Am plecat cu pasaport romanesc valabil. Cu poza mea, cu alt nume si cu alt look”, ii spune Omar Hayssam procurorului Ciprian Nastasiu (anchetatorul care a cerut eliberarea acestuia din arest pe motiv de boala), in debutul convorbirilor telefonice inregistrate de SRI la cererea anchetatorilor si declasificate pentru a fi folosite in procesul fugii sirianului. Inregistrate intre 14 august si 18 septembrie 2006, convorbirile confirma practic dezvaluirile EVZ, din noiembrie 2006, potrivit carora sirianul s-ar fi folosit, pentru a fugi din Romania, de un pasaport fals, cu poza sa si numele buzoianului, Sorinel Ciulin.

Potrivit EVZ, Hayssam si „Nic” (asa cum este numit Nastasiu de-a lungul convorbirilor de catre Hayssam) discuta prieteneste si calm despre cum a fost posibila fuga sirianului, cum acesta s-a folosit de un pasaport fals si a plecat linistit prin cel mai mare aeroport al tarii si sfarsesc prin a tatona terenul pentru o posibila intalnire, poate chiar un concediu comun cu familia, prietenii si copii, relateaza Mediafax.

Codidianul informeaza ca sirianul condamnat pentru terorism sustine, in convorbirile telefonice purtate cu procurorul DIICOT Ciprian Nastasiu, ca ar fi plecat din Romania de pe Otopeni si il invita in concediu in Siria.

Sirianul Omar Hayssam, condamnat anul trecut de Curtea de Apel Bucuresti la 20 de ani de inchisoare, sustine, in convorbiri telefonice purtate cu procurorul DIICOT Ciprian Nastasiu, citate de MEDIAFAX, ca ar fi parasit Romania de pe Aeroportul Otopeni, folosind un pasaport romanesc fals si un alt „look“. El contrazice astfel ipoteza DIICOT, conform careia ar fi fugit din Romania, in 2006, prin Portul Constanta, la bordul unei nave care apartinea prietenului sau Mustafa Tartoussi, la rindul lui judecat pentru complicitate la terorism.

Mai mult, convorbirile arata o stranie relatie de prietenie intre cei doi, probata prin faptul ca Hayssam l-a invitat pe procuror sa-si petreaca concediul in Siria, iar acesta a refuzat doar locul, pe care il considera nesigur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.