Traditionala gala a decernarii premiilor Globul de Aur, un show televizat la care erau asteptate vedete, a fost anulata si inlocuita cu o conferinta de presa in care vor fi anuntati castigatorii, din cauza grevei scenaristilor de la Hollywood, informeaza NewsIn.

Confruntati cu un posibil boicot din partea nominalizatilor si prezentatorilor care s-au dovedit reticenti sa treaca de pichetele grevistilor, organizatorii galei din 13 ianuarie au anuntat ca vor inlocui traditionala ceremonie fastuoasa cu o conferinta de presa ce va dura o ora si va fi transmisa in direct de NBC News.

Sindicatul care-i reprezenta pe scenaristi, The Writers Guild of America (WGA) a refuzat sa faca o exceptie pentru Globurile de Aur si sa permita scenaristilor sa lucreze la show, dar au permis televizarea, ieri noapte, pe canalul VH1, a galei premiilor Critics Choice, mai putin importante decat Globurile.

Anularea galei anuale de trei ore in care sunt acordate premiile Globul de Aur, organizata de Asociatia Presei Straine de la Hollywood, este cel mai recent eveniment din seria celor cauzate de greva celor 10.500 de scenaristi membri ai WGA ce dureaza deja de noua saptamani. Greva, cel mai mare conflict de munca de la Hollywood din ultimii 20 de ani, a oprit deja productia unor programe TV din prime time si a intarziat mai multe proiecte importante de lungmetraj.

Negocierile intre reprezentantii scenaristilor si cei ai producatorilor de film si televiziune au esuat luna trecuta deoarece partile nu au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste modul in care ar trebui platiti scenaristii pentru operele lor care sunt distribuite pe internet.

Nu au fost anuntate noi negocieri, iar greva afecteaza deja sezonul premiilor de la Hollywood si ameninta chiar si Oscarurile, cele mai importante distinctii ale industriei, care vor fi acordate in februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.