Discutiile de la Palatul Cotroceni vizeaza Bugetul de stat care a fost insa promulgat
Presedintele Basescu mediaza astazi o intalnire intre reprezentanti ai Guvernului si liderii a sase mari confederatii sindicale. Discutiile vor avea ca subiect bugetul de stat pe anul 2008, sindicalistii fiind nemultumiti de faptul ca amendamentele lor nu au fost luate in considerare. Ramane neclar modul in care mai pot fi luate seama obiectiile sindicatelor in conditiile in care Legea bugetului de stat a fost deja promulgata de catre seful statului, in 31 decembrie.

Premierul Tariceanu nu va participa la convorbirile de la Cotroceni, sustin surse citate de agentia NewsIn. In locul sau, Executivul va fi reprezentat de catre ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si de catre ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Acestora li se vor alatura reprezentanti ai Casei Nationale de Pensii (CNPAS) si Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Pacuraru a afirmat ca sindicalistii nu s-au informat suficient deoarece unele amendamente care le-au fost introduse in proiectia bugetara mai sunt invocate in lista de revendicari cu care sindicalistii s-au prezentat pe 28 decembrie la Palatul Cotroceni.

El a exemplificat prin cresterea cu 2% a contributiilor la fondul pentru accidente de munca. Referitor la diminuarea contributiilor la fondul de somaj, Pacuraru a afirmat ca reducerea este compensata de cresterea sumelor pentru "masuri active", cum ar fi subventionarea angajatorilor ce folosesc tineri sau alte categorii dezavantajate de someri sau creditele cu dobanda subventionata. In al treilea rand, reducerea fondului de pensii va produce efecte abia din 2009, sustine ministrul. In consecinta, Pacuraru a afirmat ca nu prea are subiecte proprii pentru agenda discutiilor de la Cotroceni, programate sa inceapa la ora 11.00.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.