Raportul evidentiaza ca protectia datelor personale este in pericol in SUA si in mai multe state din Uniunea Europeana, unde guvernele introduc masuri extinse de supraveghere si de culegere de informatii personale, in numele controlului de securitate.

In acelasi clasament, careinclude 47 de tari, cel mai slab sunt cotate Malaezia, Rusia si China.

Marea Britanie si SUA se afla in grupul tarilor cu cea mai slaba performanta, fiind descrise de Privacy International drept "societati de supraveghere endemice".

"Tendinta generala este de eliminare a intimitatii persoanei, tara dupa tara", a declarat Simon Davies, directorul Privacy International. "Chiar si acele state in care ne asteptam la o protectie puternica a datelor personale, cum ar fi Canada si Germania, situatia este proasta", a adaugat Davies.

Desi protectia datelor personale s-a imbunatatit in fostele state comuniste din Europa de Est, aceasta s-a inrautatit in Europa Occidentala, arata raportul. Teama de atacuri teroriste, cresterea imigratiei si nesiguranta controlului la frontiere au condus la extinderea sistemelor de identificare, potrivit raportului.