Romania functioneaza cu un buget de stat aprobat in ultima zi a anului trecut de presedintele Traian Basescu, dupa ce parlamentarii l-au stampilat in doua sedinte-maraton de votare.
Bugetul de stat e construit pe venituri in valoare de 67 miliarde de lei (aproximativ 19,7 miliarde de euro). Cheltuielile care vor fi platite din bugetul de stat urca la 78,8 miliarde de lei, suma care reprezinta aproximativ 17,9% din produsul intern brut (PIB), estimat la 440 miliarde de lei. Deficitul bugetar rezultat va fi de 11,9 miliarde de lei, suma aproximativ egala cu 2,7% din PIB. Legea bugetului de stat a fost publicata in Monitorul Oficial, insa graba finalului de an a facut ca anexele la care face referire textul documentului sa nu existe inca. Textul documentului interzice folosirea oricarei sume din cadrul programelor europene pentru o alta destinatie. Ministerul Apararii poate incheia contracte la sume ce depasesc prevederile bugetului, in limita unui nivel al creditelor pe acest an de maximum 10,9 miliarde de lei (3,2 miliarde de euro) cat reprezinta 2,38% din PIB.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.