Jumătate din fondurile necesare pentru construirea Ca­te­dralei Mantuirii Neamului vor veni din bugetul Mi­nisterului Culturii și Cultelor. Așa susține ministrul Adrian Ior­gulescu, deși structura pe care o conduce a dat un aviz negativ unui proiect de lege care prevedea exact acest lucru.

In timp ce BOR se teme de tergiversări politice, subor­donații lui Iorgulescu din minister spun că vor putea stabili ceva concret abia cand văd cifrele din bugetul culturii.

"Parlamentarii au votat o lege prin care obligă guvernul, prin MCC, să ajute la construirea acestui obiectiv (Catedrala Mantuirii Neamului - n.red). Eu sunt obligat in acest moment să respect decizia parlamentului, prin urmare să aplic legea", a afirmat Adrian Iorgulescu, intr-un interviu acordat agenției Mediafax. Virgil Nițulescu, secretar general in Ministerul Culturii și Cultelor, a declarat că nu știe pe ce s-a bazat ministrul cand a făcut respectivele afirmații.

"Cand voi vedea bugetul aprobat in 'Monitorul Oficial>>, atunci voi putea spune ceva concret, deocamdată sunt doar niște vorbe.

Nu știu pe ce s-a bazat domnul ministru cand a afirmat acest lucru. Dacă vorbim insă de susținerea costurilor construcției Catedralei pentru o perioadă scurtă de timp, adică pentru anul 2008, e posibil ca ea să se facă. Și oricum am lua-o, suma va fi mică. Mai ales că guvernul a anunțat, pentru 2008, cel mare buget alocat Ministerului Culturii Cultelor din 1990 incoace", a spus Nițulescu.