Fostul premier vrea sa scape de imaginea de „nepot al matusii Tamara“. El ameninta cu procese pe cei care ii mai alatura numele de cel al batrinei care a lasat familiei sale o consistenta mostenire.

Adrian Nastase nu vrea sa mai auda de celebra matusa Tamara. Nici de faptul ca este nepotul prin alianta al acesteia si fericitul beneficiar al unei mosteniri apreciabile. Intr-o atentionare adresata ziarului Cotidianul, fostul premier ne comunica, prin intermediul avocatului sau, ca nu este nepotul Tamarei Cernasov si ne ameninta ca, in cazul in care vom mai folosi aceasta expresie, ne va da in judecata, deoarece ii „aduce grave prejudicii de imagine“.

„In legatura cu articolul intitulat 'Nepotul matusii Tamara vrea sa se bata cu Zeus>>, aparut in ziarul Cotidianul, editia din 08.12.2007, si semnat de catre redactorul Dan Duca, va reamintesc ca dl Adrian Nastase nu este nepotul dnei Tamara Cernasov. Inserarea in chiar titlul articolului a acestei sintagme nereale este de natura a demonstra, pe de-o parte, tenta politica pe care autorul incearca a o sugera, iar pe de alta parte, aduce prejudicii de imagine dlui Adrian Nastase. In masura in care, in viitor, vor mai fi publicate astfel de articole, dl deputat Adrian Nastase intelege sa se adreseze instantelor judecatoresti“, se arata in dreptul la replica trimis de avocatul lui Nastase, Bogdan Buricea.

Izbucnit la un an dupa pierderea alegerilor prezidentiale in decembrie 2004, scandalul „mostenirea matusii Tamara“ avea sa zguduie din plin cariera politica a fostului premier Adrian Nastase. In urma acesteia, Nastase pierdea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si era izolat in partid.

Totul a pornit de la o batrina in virsta de 97 de ani, care traia intr-un bloc modest din sectorul 1, cu o pensie de patru milioane de lei, dar care avea sa-i lase mostenire nepoatei sale, Dana Nastase, o avere de aproape un milion de euro. O suma adunata la batrinete, atunci cind matusa Tamara Cernasov avea sa descopere, in mod surprinzator, gustul pentru investitii imobiliare, care de care mai profitabile. Nu inainte insa de a-si face un testament prin care o desemna pe nepoata Dana drept mostenitoare. Unica.

Potrivit presei din 2006, Tamara Cernasov cumpara in 1999, la virsta de 91 de ani, 2.500 de metri patrati in zona Pipera-Voluntari, cu doar 2,5 milioane de lei vechi - pe atunci in jur de 150 de dolari, in conditiile in care acesta valora in jur de 50.000 de dolari, iar la inceputul lui 2006, aproape 200.000 de euro. Consilierul de investitii al celebrei matusi era nimeni altul decit un apropiat al fostului premier, Alexandru Bittner, cel care cumparase de la batrina, in 1999, bijuterii si tablouri in valoare de 400.000 de dolari. Nu avea sa fie singura tranzactie dintre cei doi. La citeva luni dupa achizitionarea bijuteriilor, Bittner ii vindea Tamarei Cernasov trei apartamente lasate de aceasta mostenire Danei Nastase, valorificate ulterior, contra a 300.000 de euro. In 2001, matusa Tamara mai cumpara o vila pe Strada Christian Tell nr. 15., vinduta un an mai tirziu contra unei sume cuprinse intre 300.000 si un milion de dolari.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.