Presedintele Traian Basescu a declarat astazi la postul public de radio, ca va trebui sa condamne in fata Parlamentului pactul Ribbentrop-Molotov pentru ca gestul sau din 2005 sa dobandeasca "deplina forta din punct de vedere politic".

"Foarte multi politicieni europeni inteleg legatura noastra cu Moldova, inteleg ca familiile sunt separate de un Prut si ca aceasta separare este facuta in urma unui pact care nu avea nimic in comun cu realitatea si nu are nimic cu realitatea de acum, pactul Ribbendrop-Molotov pe care eu l-am denuntat intr-o declaratie, dar va trebui sa o fac in fata Parlamentului Romaniei, pentru a dobandi deplina forta din punct de vedere politic", a spus seful statului, in contextul unei discutii despre relatiile cu Republica Moldova.

Cu ocazia implinirii a 65 de ani de la anexarea Basarabiei si nordului Bucovinei, presedintele Traian Basescu a condamnat, pe 28 iunie 2005, Pactul Ribbentrop-Molotov, care a condus la anexarea Basarabiei si a nordului Bucovinei de catre URSS. In decembrie 2006, seful statului a condamnat comunismul, intr-o declaratie solemna in fata Parlamentului.

In acelasi interviu la RRA, Basescu a definit condamnarea comunismului in fata senatorilor si deputatilor drept adevaratul moment in care "s-a intrerupt continuitatea statului comunist" in tara noastra, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.