Realitatea Media SA a anuntat ca se retrage din Clubul Roman de Presa (CRP) "din cauza lipsei de consistenta a actiunilor CRP" din ultimii ani si din cauza atitudinii lui Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP, fata de convorbirea lui Ludovic Orban cu Robert Turcescu, informeaza NewsIn.

"Realitatea Media SA renunta, incepand cu 21 decembrie 2007, la calitatea de membru al Clubului Roman de Presa. Decizia este motivata in primul rand de lipsa de consistenta a actiunilor CRP in ultimii doi ani, de cand Realitatea Media este membru al Clubului. Mai mult, Realitatea Media considera ca atitudinea presedintelui Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu, fata de un coleg de breasla, Robert Turcescu, manifestata in Editia Speciala difuzata de Realitatea TV in ziua de 20 decembrie, este in flagranta contradictie cu functia sa de lider al jurnalistilor din Romania", se arata in comunicatul remis astazi de Realitatea Media SA.

Realitatea TV a difuzat ieri seara, in cadrul emisiunii Editie Speciala, convorbirea telefonica dintre Ludovic Orban si Robert Turcescu in care ministrul il facea "nesimtit" pe jurnalist si ii reprosa modul in care au fost relatate in ziarul "Cotidianul" aspecte legate de accidentul sau. "Nu ti-e rusine un pic, mai nesimtitule? N-ai dram de bun simt, ma...Ai facut un rahat din toata povestea asta. S-a demonstrat clar ca am stat acolo ca un copil normal. Spune! Ce ai impotriva mea? Tu ai fost pana acuma ca un procuror care lansa acuzatii impotriva mea", i-a spus Orban lui Turcescu in respectiva conversatie.

Ca reactie la aceasta conversatie, Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa (CRP), a comentat la Realitatea TV, ca respectiva inregistrare este o convorbire intre doi amici si ca lui nu i se pare ca ridica vreo problema din punct de vedere deontologic. De asemenea, presedintele CRP a mai spus ca el nu ar fi facut publica respectiva conversatie si ca nu i se pare ca este vorba de o presiune sau de o amenintare a unui politician asupra unui jurnalist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.