MIRA propune sanctionarea cu 20% din salariu a politistului ce a preluat apelul 112 in cazul Orban.

In urma verificarilor, Corpul de Control al MIRA a propus sanctionarea cu 20% din salariu, pe trei luni, a politistului cu care a vorbit unul din martorii accidentului lui Orban si care a sunat la 112, au declarat pentru NewsIn, surse MIRA. Potrivit acelorasi surse, politistii din echipajul trimis la fata locului vor fi cercetati prealabil pentru neglijenta in serviciu.

Din inregistrarea apelului la Serviciul de Urgenta rezulta si ca operatoarea de la Serviciul 112 a luat legatura cu un politist pe nume Serbanescu si a anuntat si Ambulanta.

Antena3 comenteaza faptul ca nici pana in acest moment nu se cunosc circumstantele exacte in care s-a produs accidentul. Ancheta Parchetului abia a inceput. Procurorii au inceput astazi audierile. Prima persoana chemata la declaratii a fost Gavril Todeanu, tatal fetei pe care ar fi accidentat-o ministrul Orban.

La intrarea in audieri, Gavril Todeanu a declarat ca nu va depune plangere penala impotriva ministrului pentru ca nu are de ce. Simona Todeanu nu a fost implicata in accidentul de duminica, spune tatal acesteia, mentinandu-si declaratia de la politie.
Ministrul Transporturilor n-a declarat accidentul de bunavoie. Sefii Politiei povestesc cum l-au determinat sa marturiseasca.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a mai adaugat o minciuna in sirul celor legate de accidentul pe care l-a provocat in Cotroceni. El a mintit si atunci cind a spus ca s-a prezentat de bunavoie la politie pentru a declara accidentul. Miercuri seara, chestorul Constantin Manoloiu, seful Corpului de Control al ministrului Internelor, a declarat in emisiunea lui Mihai Tatulici „Intimplare sau destin“, de la Realitatea TV, ca Orban a fost sunat luni, a doua zi dupa accident, de seful Politiei Rutiere a Capitalei, comisarul-sef Marian Motoc. El l-ar fi sunat pe Orban din ordinul sefului Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, presat la rindul sau de ziaristi.

Comisarul-sef Marian Motoc, seful Politiei Rutiere din Capitala, a declarat joi, pentru Cotidianul, cum s-au petrecut lucrurile. El a repetat ca nu a stiut de accident si ca a aflat doar din momentul in care presa se interesa de el. „Am cautat in evidente si nu am gasit nimic. L-am sunat pe Ludovic Orban, o singura data, luni, in jurul orei 17.00, iar ministrul nu a raspuns. Am contactat apoi pe un consilier de-al sau care mi-a spus ca domnul Orban este intr-o consultatie si ca urmeaza sa fiu contactat. In jurul orei 18.00, Orban m-a anuntat ca va veni sa declare evenimentul. Nu am intrat in amanunte si am constatat doar ca accidentul s-a confirmat“, ne-a declarat comisarul-sef Marian Motoc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.