Patriarhul Daniel a primit cu doua voturi mai mult decat regele Mihai din partea membrilor Academiei Romane care au decis astazi, in Adunarea Generala, sa-i numeasca membri de onoare ai forului pe cei doi, informeaza NewsIn.
Regele Mihai a avut 106 voturi pentru, 8 impotriva si cinci abtineri, de la cele 119 persoane prezente in Adunare, potrivit purtatorului de cuvant al Academiei, Elena Solunca-Moise. De asemenea, 104 dintre membrii Academiei prezenti la Adunarea Generala din aceasta dimineata au votat pentru a-l numi pe regele Mihai membru de onoare, in timp ce 13 au votat impotriva iar doi s-au abtinut.

Cei doi au fost propusi sa devina membri de onoare in cea mai recenta sedinta de prezidiu a Academiei. Printre drepturile provenite din statutul de membru de onoare se numara o indemnizatie lunara de 2.400 de lei si gratuitate la calatoriile pe Caile Ferate Romane. Nici regele Mihai, nici patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, nu au fost prezenti la ceremonie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.