Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a ramas fara permis dupa un accident de circulatie. Conform unor surse, duminica la pranz, el ar fi lovit usor o femeie. Oficial insa, victima nu exista

Potrivit Adevarul, accidentul a avut loc duminica, in apropierea Palatului Cotroceni. Ludovic Orban era la volanul unui Audi A6 cu numarul de inamatriculare B108825 .
In timp ce se deplasa spre cinematograful Cotroceni, in dreptul strazii Carol Davila, masina ministrului transporturilor a intrat in derapaj. Conform publicatiei TIR Magazin, masina demnitarului ar fi lovit razant o femeie, apoi a intrat intr-un Matiz parcat, pe care l-a proiectat in zidul unei agentii imobiliare. Martorii sustin ca Ludovic Orban a plecat imediat cu victima.

Cotidianul
adauga ca purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, ne-a informat ca luni seara, la orele 20.00, ministrul Ludovic Orban a venit personal la Politie pentru a declara producerea accidentului. Orban a spus ca ar fi fost vorba doar despre o tamponare, fara a mentiona nimic despre vreo victima. Intrucat a raportat accidentul la mai mult de 24 de ore de la producerea acestuia, ministrului Ludovic Orban i-a fost retinut permisul de conducere.

Mai multe informatii si poze care il incrimineaza pe Ministrul Transporturilor au aparut si pe Gramos . Potrivit acestei surse , Ludovic Orban e ministrul Transporturilor. Asta nu inseamna automat ca stie sa conduca pe soseaua Cotroceni dupa zece minute de ninsoare. Cobora in viteza, conducind un Audi, si masina a derapat. A intrat intr-o masina parcata regulamentar si intr-un pieton. Masina parcata a fost proiectata intr-un magazin, dupa ce in prealabil a rupt stilpii de protectie de pe marginea soselei. Domnul Ludovic Orban a plecat sa duca victima la spital. Martorii spun ca el conducea sub influenta alcoolului. Aceiasi martori mai spun ca domnul Orban nu o sa se mai intoarca la locul accidentului. O sa trimita o alta persoana care sa spuna ca a condus masina la momentul respectiv. Vom vedea daca martorii au dreptate“.

Un localnic din zona ne-a povestit ca a vorbit cu seful alimentarei din apropiere, cel care avea in grija Matizul lovit. „Ghici cine era la volan? Chiar Ludovic Orban“, s-a plins el localnicului. Acesta ne-a mai confirmat ca i-a auzit pe martori spunind ca Ludovic Orban ar fi coborit din masina si ar fi lasat impresia ca ar fi consumat bauturi alcoolice. Apoi a parasit locul accidentului pentru a transporta victima la spital cu o alta masina. Cel mai apropiat spital de locul accidentului este Spitalul Universitar Bucuresti, unde se afla o sectie de urgente performanta. Doctorul Gheorghe Iana, managerul spitalului, a verificat, la soli-citarea Cotidianului, registrele de primire de la urgente si ne-a declarat ca „intre orele 13.00 si 15.00 la noi nu s-a prezentat nici o persoana cu simptome rezultate in urma unui accident rutier“.

Tot Cotidianul dezvaluie ca in meciul dintre Ludovic Orban si Codul rutier, scorul este 3-2, deoarece in doi ani, ministrul Transporturilor a incalcat Codul rutier de trei ori si a fost pedepsit doar de doua.

In aprilie 2006, pe vremea cind era viceprimarul Bucurestiului, Ludovic Orban a intrat cu masina pe care o conducea intr-un tramvai pentru ca nu s-a asigurat la schimbarea sensului de mers. Jeepul condus de Orban nu era insa al lui, ci apartinea firmei Romstrade, cu care primaria avea contracte in derulare. In urma accidentului, aripa si portiera din dreapta ale masinii conduse de Orban au fost serios sifonate, iar geamul, spart. Pentru nazbitia sa, actualul ministru al Transporturilor a primit acum un an o amenda de 50 de lei. „Masina apartine unui vechi prieten, administrator la aceasta firma. Faptul ca eu conduceam acea masina nu are nici o legatura cu contractele pe care primaria le-a avut cu aceasta firma“, a declarat Orban la vremea respectiva.

Un alt accident ce l-a avut ca protagonist pe Orban s-a petrecut anul acesta, in primavara, cind s-a ales cu o amenda de 78 de lei si cu doua puncte de penalizare. Atunci, in timp ce incerca sa parcheze un Daewoo Nubira, el a atins alte doua masini parcate in fata Primariei Capitalei. Pentru accident, Ludovic Orban a dat vina pe gardia-nul institutiei, ce l-a enervat cu indicatiile pe care i le dadea.

O alta isprava prin care ministrul Transporturilor a atacat Codul rutier a fost consemnata vara aceasta in ziarul „Gandul“. Astfel, Orban a fost vazut cum a circulat pe linia de tramvai si pe sens interzis pentru a ajunge mai repede decit jurnalistii pe Autostrada Soarelui. „Sint in misiune si am aplicat legea. Am circulat regulamentar. Daca nu am circulat regulamentar, sa imi ia carnetul“, a precizat Orban cind a fost chestionat despre felul in care a condus. Pentru aceasta contraventie, Orban nu a fost sanctionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.