Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a declarat astazi ca in ianuarie 2008, va organiza un congres international umanitar la care se va milita pentru eliberarea din inchisoare a liderilor de sindica, informeaza NewsIn.
"Sub egida mea, anul viitor, in ianuarie, Valea Jiului va gazdui un congres international umanitar al sindicatelor. Nu va fi un congres in care sa ne certam cu cineva sau sa sustinem vreo idee politica. Vom milita pentru eliberarea din inchisoare a liderilor de sindicat care se afla dupa gratii. Vor veni delegatii ale sindicatelor de peste tot din Europa, din Franta spre exemplu", a sustinut Miron Cozma.

De asemenea, fostul lider al minerilor sustine ca ar exista o rezolutie ONU, in patru puncte, ramasa definitiva in iulie 2007, care ar obliga Guvernul Romaniei sa rediscute imprejurarile in care a ajuns sa fie condamnat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.