Filmul lui Cristian Mungiu, laureat cu Palme d'Or, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", a primit o nominalizare la premiile Globul de Aur, la categoria film strain, a anuntat astazi Asociatia Presei Straine de la Hollywood, care isi decerneaza premiile pe 13 ianuarie 2008, informeaza NewsIn.
Conform Realitatea, Cristi Mungiu a declarat ca aceasta nominalizare sporeste sansele ca filmul sa fie nominalizat si la prestigiosul premiu Oscar.

Adevarul informeaza ca pe lista propunerilor, alaturi de „4 luni, 3 saptamani si 2 zile", se mai gasesc „The Diving bell and the Butterfly" (Franta/SUA), „Lust, Caution" (Taiwan). Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film strain a fost castigat de „Scrisori din Iwo Jima", de Clint Eastwood. Recent, „4,3,2" a fost recompensat de Asociatia criticilor de film din Los Angeles cu titlul de „cel mai bun film strain".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.