Presedintele Basescu si premierul Tariceanu se vor deplasa in acelasi avion la Lisabona, cu ocazia incheierii Tratatului de Reforma al UE, si vineri la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European
Potrivit Romania libera , liderii europeni vor aborda la Bruxelles aspecte privind implementarea noului ciclu al Strategiei Lisabona si al Planului de actiune in domeniul energiei, vor pune bazele unei politici maritime integrate si vor defini pasii pentru elaborarea unei politici europene integrate si coerente in domeniul migratiei.

Gandul
ne informeaza ca , dupa ce nu si-au vorbit in public de la inceputul acestui an, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu au facut schimb de amabilitati si au glumit, aseara, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Comunicatiilor Borbely Karoly.

Seful statului a parut binedispus si i-a urat succes lui Borbely, amintindu-i ca ii urmeaza in functie „unui ministru bun”, Iuliu Winkler. Presedintele s-a intors apoi catre reprezentantii Guvernului, prezenti la ceremonie, si a intrebat de ministrul Agriculturii Dacian Ciolos, care lipsea insa. „Transmiteti-i felicitari, a miscat lucrurile la Agricultura”, a spus Basescu. La plecare, s-a intors catre premierul Tariceanu. „Ne vedem maine. La 7.40...”, a spus presedintele, dupa care a facut un gest cu mana care descria, probabil, deplasarea cu avionul. Initial, Tariceanu a parut descumpanit. S-a repliat si a incercat o gluma, referitoare la ora matinala: „Cam tarziu, cam tarziu”.

Conform Evz, disputele lor au inceput a intoarcerea in tara insa, presedintele a criticat in termeni duri activitatea guvernului, cu aluzii la grupurile din jurul premierului. La Consiliul European din iunie, presedintele si premierul au avut o relatie cordiala. Tensiunile dintre cei doi au aparut dupa ce Tariceanu s-a razgandit in 2005 in privinta demisiei. „Caline, n-am sa te iert niciodata”, ii spunea Basescu premierului in iulie 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.