Presedintele Academiei, Ionel Haiduc sustine ca nu se pune problema excluderii lui Constantin Balaceanu-Stolnici, desi a primit verdict de politie politica de la CNSAS, pentru ca statutul Academiei prevede doar excluderea membrilor condamnati definitiv la o pedeapsa privativa de libertate.

Academia Romana si-a precizat pozitia in cazul Balaceanu-Stolnici, printr-un comunicat pe propriul site, dupa ce o serie de articole din "Cotidianul", de la finalul lunii noiembrie, demonstrau ca academicianul ar fi facut planul casei fostului director al Europei Libere, Vlad Georgescu, si ar fi contribuit astfel la presupusa sa asasinare din 1988.

Ulterior, Forumul Civic Romanesc a solicitat Academiei, printr-o scrisoare deschisa, sa retraga titlurile de membri de onoare lui Balaceanu-Stolnici si mitropolitului Banatului Nicolae Corneanu, de asemenea cu verdict de politie politica din partea CNSAS, publicat deja in Monitorul Oficial.

Conducerea Academiei ii cere lui Balaceanu-Stolnici sa-si comunice pozitia in privinta acuzatiilor despre care "a aflat cu consternare", dar nu poate fi vorba de o excludere, a declarat astazi Ionel Haiduc, dupa cum informeaza NewsIn.

"Chestiunea este destul de incalcita. Nu putem sa luam numai ce spune presa, ne trebuie si un punct de vedere al domnului Stolnici."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.