Dupa numararea tuturor voturilor exercitate in Bucuresti, Adriean Videanu a castigat alegerile pentru Primarie din primul tur, intrunind aproximativ 53% din optiunile electoratului.

Biroul Electoral Municipal a anuntat la ora 13:30 rezultatele preliminare ale alegerilor desfasurate ieri, dupa numararea voturilor exercitate in toate cele 1155 sectii de votare din Bucuresti.

Conform reprezentantilor BEM, intervievati de Realitatea TV, candidatul Aliantei D.A., Adriean Videanu, a intrunit 53.01% din optiunile alegatorilor, fiind urmat de Marian Vanghelie (PSD) cu 29.55% si de Cristian "Piedone" Popescu (PBND) cu 8.71%. Urmatorii trei clasati au fost Anca Petrescu (PPRM) - 3.48%, Radu Opaina (PUR) - 1.92% si candidatul independent Ralu Filip - 1.16%. Ceilalti candidati inscrisi in cursa electorala au intrunit mai putin de 1% din numarul total de voturi

Prezenta la vot a inregistrat cel mai scazut nivel de dupa 1989, la urne prezentandu-se doar 24.83% din totalul alegatorilor cu drept de vot.

Rezultatele vor deveni definitive abia dupa ora 21:00, cand se incheie termenul pentru contestatii. Pana la aceasta ora nu exista nici o contestatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.