Romania are un sfert din forta de munca plecata in strainatate, ceea ce este inadmisibil pentru o tara care vrea sa se dezvolte, a apreciat ieri ambasadorul italian la Bucuresti, Daniele Mancini, la seminarul Patronatului Unimpresa - Uniunea Intreprinderilor Italiene in Romania, informeaza NewsIn.

"Romania are o patrime din forta de munca plecata in strainatate. Nici o tara care vrea sa creasca nu poate permite asa ceva", a declarat Daniele Mancini la un seminar al Patronatului Unimpresa - Uniunea Intreprinderilor Italiene n Romania.

Potrivit datelor de la Ministerul Afacerilor Externe, 1.300.000 de romani locuiesc legal, in prezent in strainatate. Numarul real nu poate fi stabilit cu exactitate pentru ca monitorizarea celor care pleaca pe cont propriu este greu de realizat, iar multi muncesc la negru.

In Italia traiesc, potrivit cifrelor oficiale, 342.200 de romani, dar organizatia catolica Caritas ii evalueaza la 556.000, in crestere de la aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007. In acelasi timp, pe de alta parte, Romania incepe sa se confrunte cu o lipsa a fortei de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.