Deputatul Dan Iosif, decedat in Rusia, in urma unui cancer pulmonar, a fost repatriat ieri dimineata, cu o aeronava ruseasca, corpul sau fiind depus in jurul orei 3.00 a.m, la Senat, informeaza NewsIn.

Potrivit unor apropiati ai lui Dan Iosif, acesta a fost adus cu o aeronava ruseasca, ce a decolat din Siberia. Costul calatoriei si formalitatile legale ar fi fost acoperite temporar, pana ce Camera Deputatilor va deconta suma respectiva, de un deputat rus. Iosif nu a mai fost adus cu o aeronava a Ministerului Apararii pentru ca dotarile ministerului nu erau destul de bune, adica nu detinea o nava suficient de performanta care sa nu faca doua escale pentru alimentare, una la dus, una la intors. In aceste conditii, Camera Deputatilor a ales sa accepte oferta companiei rusesti pe care anterior o declinase, invocand costurile prea ridicate.

Fostul revolutionar a fost insotit pe parcursul calatoriei de sotia sa. Pe aeroportul Baneasa, a fost asteptat de alti membri ai familiei si de cativa revolutionari, care s-au ocupat in ultima vreme de toate aspectele ce deriva din decesul deputatului. Masina in care se afla sicriul cu Dan Iosif a fost insotita pana la Parlament de trupe de politie si jandarmerie. In cursul acestei zile, reprezentantii Parlamentului si familia vor stabili cu o firma de pompe funebre detaliile funeraliilor.

Dan Iosif a murit ieri dimineata, intr-un spital din Siberia, dupa cativa ani de lupta impotriva cancerului pulmonar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.