Muncitorii au inceput lucrarile la temelia pasajului pe care vor fi asezati cei doi stalpi ai constructiei
Municipalitatea mai are de realizat cateva exproprieri pentru a putea realiza constructia.Unii dintre proprietari au cerut sume exagerate in schimbul proprietatilor cedate primariei.Constructorii au ajuns la cel de-al treilea moment important al constructiei.

Constructia pasajului Basarab va trebui finalizata pana in luna martie 2009, cand expira termenul din contractul incheiat intre municipalitate si constructori. Acestia au inceput deja lucrarile la temelia pasajului si continua cu turnarea betonului pentru primul planseu al viaductului, cea de-a treia etapa importanta a proiectului. Lucrarile au inceput in toamna anului trecut, cand a fost pusa piatra de temelie in zona soselei Orhideelor. Municipalitatea a avut de realizat mai multe exproprieri pentru terenurile care vor fi ocupate pentru constructia pasajului si nu a reusit inca sa le termine pe toate, ceea ce ar putea duce la intarzieri.

Doua etape importante

La sfarsitul saptamanii trecute, constructorii au trecut la cea de-a doua etapa importanta a proiectului, si anume lucrarile la temelia pasajului pe care vor fi asezati cei doi stalpi ai constructiei, urmata de turnarea betonului pentru primul planseu al viaductului - cea de-a treia etapa importanta. Fundatia pasajului este compusa din radier si cele 58 de coloane de0 beton armat, fiecare avand un diametru de 1,80 metri si fiind dispuse la o adancime de 30 metri. Radierul are 80 metri inaltime si va sustine o structura de peste 300 de metri din planseul Podului Basarab. Pentru realizarea radierului s-au folosit 9.000 tone de beton si peste 900 tone de armatura. Turnarea radierului se va termina in primavara anului 2008.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.