DNA a anuntat astazi ca a inceput urmarirea penala impotriva presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, pentru luare de mita, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, informeaza NewsIn.

Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in cursul anului 2001 Dumitru Dragomir, in baza unei intelegeri prealabile a primit de la un mituitor o suprafata de teren amplasata in Bucuresti, de aproximativ 350 mp care la acea data valora aproape 30.000 USD, iar in prezent 170.000 euro.

In schimb, in calitate de presedinte al LPF, invinuitul a acceptat ca LPF sa achizitioneze de la acelasi mituitor la un pret supraevaluat (incalcand dispozitiile statutare) o suprafata de 1.500 mp teren la suma de 350.000 USD, ceea ce reprezinta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data.

Pentru a ascunde adevarata natura a provenientei terenului primit ca mita, Dumitru Dragomir, prin intermediul unui apropiat, a trecut suprafata respectiva, in anul 2004 in proprietatea unei societati comerciale apartinand fiului sau.

In ziua de 3 decembrie 2007, procurorii i-au prezentat lui Dumitru Dragomir acuzatiile, conform prevederilor art. 6 alin.3 din Codul de procedura penala. In cauza s-a instituit sechestru asigurator asupra terenului care a facut obiectul mitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.